x تبلیغات
مجله دلتا

با فواید زعفران آشنا شوید

 ​زعفران حاوی ویتامین A، اسید فولیک، مس، پتاسیم، کلسیم، منگنز، آهن، سلنیوم، روی، منیزیم و تیامین است.

خاصیت زعفران

خواص زعفران هنگامی که به مقدار کم استفاده شود، برای سلامتی بسیار مفید است اما هنگامی که بیش از حد مصرف شود می‌تواند عوارض جانبی زیادی مانند استفراغ، خواب آلودگی، کاهش اشتها، حالت تهوع و برخی بیماری‌های قلبی را به دنبال داشته باشد. علاوه بر این، این گیاه ممکن است برای زنان باردار و بیماران دو قطبی مناسب نباشد. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی فواید زعفران می‌پردازیم.

فواید زعفران

 زعفران دارای مزایای درمانی و بهداشتی فراوانی است و به سلامت بدن کمک می‌کند. در ادامه با برخی از فواید زعفران آشنا می‌شویم:

کمک به هضم غذا

زعفران برای کاهش مشکلات مربوط به گاز و اسیدیته موثر است و بدین شکل به هضم کمک می‌کند. علاوه بر این دارای خواص گرمایشی است و می‌تواند گرفتگی معده را کاهش دهد. نوشیدن روزانه یک فنجان چای زعفران می‌تواند هضم غذا را بهبود ببخشد.

درمان بی خوابی

از زعفران می‌توانید برای درمان اختلالات خواب و درمان بی‌خوابی استفاده کنید. خاصیت آرام بخش زعفران باعث تسکین اعصاب و ایجاد آرامش می‌شود. این خصیصه به نوبه خود یک خواب راحت را به دنبال خواهد داشت.

تقویت بینایی

برای بهبود بینایی می‌توانید عصاره زعفران را به عنوان مکمل غذایی مصرف کنید. برای دریافت دوز مناسب با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

خاصیت زعفران

بهبود حافظه

زعفران تاثیر مثبتی بر یادگیری، تمرکز و حافظه دارد. برای بهبود حافظه خود به طور منظم چای زعفران یا شیر زعفران بنوشید.

مبارزه با افسردگی

زعفران میزان زیادی کاروتنوئید و ویتامین B دارد و به افزایش سطح سروتونین و سایر مواد شیمیایی در مغز کمک می‌کند که به افسردگی مربوط می‌شود.

درمان آسم

زعفران به افراد مبتلا به آسم کمک می‌کند و در بهبود تنفس تاثیر دارد. التهاب در ریه را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود که هوا بهتر از ریه عبور کند. این تسهیل در تنفس به کاهش شدت حملات آسم کمک می‌کند.

 

با مجله سلامتی دلتا همراه باشید

خوراکی‌هایی که خونتان را رقیق می‌کند

 

برخی مواد طبیعی خانگی هستند که می‌توان از آن‌ها به عنوان رقیق کننده خون استفاده کرد.

رقیق کننده طبیعی خون

بدن راهی برای محافظت از شما در برابر خونریزی دارد. بیشتر اوقات توانایی لخته شدن خون خوب است اما گاهی هم می‌تواند خطرناک باشد. برخی اختلالات سبب می‌شوند که پزشک برایتان داروی رقیق‌کننده خون تجویز کند. با این حال چند ماده طبیعی وجود دارد که به کاهش خطر لخته شدن خون کمک می‌کند. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی خوراکی های رقیق کننده خون می‌پردازیم.

خوراکی های رقیق کننده خون

رقیق کننده‌های خون طبیعی، موادی هستند که توانایی لخته شدن خون را کاهش می‌دهند. لخته شدن خون فرآیند ضروری است اما گاهی اوقات خون می‌تواند بسیار لخته شود و منجر به پیچیدگی‌هایی شود که به طور بالقوه خطرناک هستند. در ادامه با برخی از خوراکی‌های رقیق کننده خون آشنا می‌شویم:

زردچوبه

یکی از اصلی‌ترین ترکیبات فعال زردچوبه، کورکومین، است که به عنوان یک ماده ضد انعقاد عمل می‌کند.

زنجبیل

آسپرین می‌تواند به جلوگیری از سکته و حمله قلبی کمک کند. غذا‌های حاوی سالیسیلات مانند آووکادو، برخی توت‌ها، فلفل قرمز و آلبالو و گیلاس نیز ممکن است از لخته شدن خون جلوگیری کنند.

سیر

پودر سیر فعالیت ضد انعقاد دارد که می‌تواند خون را رقیق کند، اگرچه اثرات آن کم و کوتاه مدت است.

رقیق کننده طبیعی خون

بادام

بادام ترد و خوشمزه، یکی از عالی‌ترین منابع ویتامین E است. ویتامین E خاصیت ضد لخته شدن دارد و می‌تواند به عنوان یک رقیق کننده خون موثر عمل کند.

روغن زیتون

روغن زیتون که یکی از سالم‌ترین روغن‌های جهان است، آنتی‌اکسیدان‌هایی دارد که با رادیکال‌های آزاد و التهاب مقابله و به نوبه خود به رقیق شدن خون و سلامت بدن کمک می‌کند.

چای بابونه

چای بابونه یکی دیگر از رقیق‌کننده‌های طبیعی خون است که نسبتا بی‌خطر محسوب می‌شود. اگر داروی رقیق کننده خون استفاده می‌کنید، بهتر است از نوشیدن آن در مقادیر زیاد پرهیز کنید.

سبزیجات برگ سبز

برخی سبزیجات برگ سبز دارای ویتامین E هستند که چنانچه گفته شد، به رقیق شدن خون کمک می‌کند.

 

با مجله سلامتی دلتا همراه باشید

صفحه قبل 1 صفحه بعد